Tarieven life coaching

Intakegesprek

Het intakegesprek is gratis als je vervolgens voor een coachtraject kiest. Het maakt daarbij niet uit uit hoeveel sessies jouw traject bestaat. Toch niet verder met mij? Dan bedragen de kosten 60 euro (incl. btw).

Losse life coaching sessies voor particulieren

Het tarief voor particulieren is 95 euro per losse life coaching sessie (incl. btw). Je betaalt dus altijd hetzelfde bedrag; er is geen uurtarief. Een sessie duurt een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van hoe de sessie verloopt. Soms gebeurt er zo veel in korte tijd dat een uur al intensief genoeg is. Soms komt pas wat later in een sessie de kern naar boven drijven.

Life coaching pakket met korting

Voel je dat je wat meer sessies kunt gebruiken? Dan is het life coaching pakket met korting wat voor jou. Je koopt dan in één keer 5 sessies voor de prijs van 427,50 euro in plaats van 475 euro (prijzen incl. btw). Dat is een korting van 10%. De sessies hoeven niet achter elkaar opgemaakt te worden. Sommige mensen vinden het prettig na een aantal maanden nog eens terug te komen voor een opfrissessie.

Vergoeding door je werkgever

Het is raadzaam bij je werkgever na te gaan of er een ‘potje’ is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Misschien is een gedeeltelijke of gehele vergoeding van jouw traject mogelijk, bijvoorbeeld vanuit een opleiding- of coachbudget. Voor werkgevers geldt het zakelijke tarief van 150 euro per coachsessie exclusief btw.

Als je werkgever betaalt betekent dit niet dat ik jouw traject bespreek met je werkgever. We maken van te voren afspraken over evaluatiemomenten en wat daarvan verwacht wordt. Jouw behoefte wat privacy betreft is voor mij altijd leidend. Ik zal dus niks zonder jouw weten of toestemming bespreken met je werkgever.

Loopbaancoaching aftrekbaar

In sommige gevallen zijn de kosten voor loopbaancoaching aftrekbaar bij de Belastingdienst. Voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst.

Wat als je graag wilt, maar het niet kunt betalen?

Wil je heel graag door mij gecoacht worden maar kan je dat financieel niet dragen? En is een vergoeding door je werkgever uitgesloten, net als het aftrekken van de kosten? Graag hoor ik dan wat voor jou wel te dragen is. Want alhoewel een coachtraject een positieve investering in jezelf is, is het niet nodig in financiële problemen te komen.