Over Jojanneke

Jojanneke Koedam van Hart & Ziel Coaching
Fotocredits: James van der Ende

Mijn naam is Jojanneke Koedam (1981) en ik ben intuïtief life coach en oprichter van Hart & Ziel Coaching. Het is mijn wens jou te helpen tot je essentie te komen, zelfcompassie te ervaren en je ware potentie te leven. Ik geloof dat je alles al in je hebt om stralend in je kracht te staan. Mijn missie verwezenlijk ik  door te coachen, workshops en trainingen te verzorgen en inspirerende artikelen te schrijven over persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.

Officieel ben ik life coach sinds 2013, officieus veel langer. Al op de basisschool werd ik in vertrouwen genomen. Toch duurde het een poos voordat ik voelde dat coaching mijn pad is. Tijdens mijn loopbaan als communicatieadviseur ontstond een bewustwording van ‘iets anders’. Iets wat ik met mijn hart zou kunnen doen, iets wat ertoe deed en  waarbij ik wat kon betekenen voor anderen. En ook iets waarbij ik mijn zachtere kant en intuïtieve kwaliteiten kon inzetten in plaats van ze te ‘moeten’ onderdrukken. Toen ik eenmaal wist dat ik coach wilde worden heb ik dan ook bewust gekozen voor de Hoofdopleiding Intuïtief coachen. Deze opleiding is gecertificeerd door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

De meeste coachees ervaren mij als een rustige coach die veel ruimte geeft en niet oordeelt. Mijn aanpak is liefdevol, toch zal ik zeker streng zijn, bijsturen, prikken of confronteren als ik voel dat dat nodig is. Ik werk graag met wat actueel is in het hier en nu en houd daarnaast de grote lijnen en het coachdoel in de gaten. Lees hier de reviews van mijn coachees.

Coaching met intuïtieve werkvormen

Ieder mens en ieder coachtraject is uniek. Daarom vind ik een open, nieuwsgierige houding belangrijk. Ook al lijken problemen soms op elkaar, toch heeft iedereen een eigen verhaal en unieke beleving. Ik coach met rust, respect, aandacht, compassie, creativiteit, speelsheid, humor en intuïtie. Ik heb er plezier in om intuïtieve werkvormen te gebruiken; werkvormen die niet perse alledaags zijn en ons dichter bij ons gevoel brengen. Integer en ethisch handelen staat hoog in mijn vaandel.

Workshop voor vrouwen: van zelfafwijzing naar zelfliefde

Als geen ander weet ik hoe het voelt​ jezelf af te wijzen en rond te lopen met het idee dat je niet goed genoeg bent. Gelukkig weet ik ook uit ervaring dat het mogelijk is dit gevoel te transformeren en te voelen, vanuit je hart, dat je er mag zijn. Daarom organiseer ik de workshop ‘Van zelfafwijzing naar zelfliefde’ (exclusief voor vrouwen). Deze workshop komt recht uit mijn hart omdat ik ervaar dat zelfliefde de sleutel is tot zoveel dingen: liefde, geluk, je plek innemen, empowerment, grenzen stellen, aantrekken van fijne mensen en noem maar op. Een fijne start op weg naar zelfliefde.

Mijn eigen ontwikkeling

Een coach is geen verlichte boeddha: ik heb net als iedereen ontwikkelpunten en valkuilen. Daarmee wil ik vooral zeggen dat niets menselijks mij vreemd is en ik een oordeelloze en empathische houding hoog in het vaandel heb staan. Om aan mijn eigen ontwikkeling te blijven werken laat ik me zelf ook regelmatig coachen. Mijn ervaring is dat dit een verdieping in mijn eigen coaching teweeg brengt. Uiteraard doe ik daarnaast met regelmaat aan bijscholing.

Opleidingen, trainingen en cursussen

  • 2017   Reis van de heldin, Jet Centeno
  • 2016   The Whole Whoman Masterclass, Violetta Pleshakova en Dunja Zigic
  • 2016   Workshop Vrouwenlijn – moeder dochter opstellingen, Jet Centeno
  • 2015   Tekenen als interventie, BivT
  • 2014   Body Drum Release, BivT
  • 2014   EFT Practitioner, BivT
  • 2014   Training Voice Dialogue, IMC Mensontwikkeling
  • 2013   Intuïtief Coachen, IMC Mensontwikkeling
  • 2012   Life Coaching, NHA

Wil je me volgen? Via mijn e-zine blijf je op de hoogte van nieuwe blogs. Je kunt me ook volgen via Facebook, LinkedIn of Google Plus.

Voor een vrijblijvende kennismaking verwijs ik je naar het contactformulier.

Liefs, Jojanneke