Oproep: geluk gezocht voor Dossier Geluk

Dit blogartikel is wat anders dan je van me gewend bent. Dit keer schrijf ik niet zelf een verhaal, maar geef ik jou het woord. Ik ben namelijk op zoek naar jouw geluk voor in mijn nieuwe Dossier Geluk. In Dossier Geluk verzamel ik uiteenlopende geluksmomenten: van klein en subtiel tot groots en euforisch. Dit doe ik ten eerste omdat het me erg leuk lijkt online een plek te creëren vol fijne, positieve energie. Een plek waar je graag af en toe even kijkt voor een portie inspiratie en een glimlach. Daarnaast vind ik het belangrijk om ruimte te bieden aan alles: niet alleen de minder fijne ervaringen en gevoelens die ik regelmatig in dit blog en in mijn praktijk behandel, maar ook die ervaringen en gevoelens die je juist koestert. Tot slot ben ik ook gewoon nieuwsgierig: wat maakt ons gelukkig? Zijn er universele factoren te ontdekken? Zijn de geluksmomenten voorspelbaar, of juist verrassend?

Oproep: geluk gezocht voor in Dossier Geluk

 

Jouw bijdrage voor Dossier Geluk

Je kunt hier jouw bijdrage voor Dossier Geluk insturen. Op dezelfde pagina vind je ook alle praktische informatie over het dossier. Ik kijk er naar uit jouw geluksmoment te ontvangen en te mogen delen.

Mijn geluksmoment

Het delen van geluk kan kwetsbaar voelen, daarom bijt ik met liefde zelf het spits af.

Mijn moment vond plaats in Marokko, tijdens een een busritje door een woest landschap. Het was erg warm in de bus en er was weinig ruimte. Ik zat tegen mijn buurvrouw aangeplakt en ik kon mijn benen niet goed kwijt. De buschauffeur was in zijn element en reed, in mijn ogen althans, veel te snel langs het ravijn. Op de radio klonken Arabische liedjes die perfect pasten bij het uitzicht dat aan me voorbij gleed. Ineens was daar een onverwachte gedachte: als we nu neerstorten, dan sterf ik gelukkig. Al het ongemak dat ik ervoer in dat krappe busje zonder airco maakte niet uit: ik voelde vrede, vertrouwen en overgave. Ik was gelukkig en wenste dat de busrit nog uren zou duren.

Meer geluksmomenten lezen?

In Dossier Geluk heb ik ook nog een ander geluksmoment gedeeld. Zelf herken ik een gemene deler in mijn momenten, jij ook? Ik hoop op korte termijn mooie momenten van anderen toe te voegen. Misschien ook wel jouw gelukservaring? Voel je welkom, ik kijk uit naar je bijdrage.

Verder lezen? Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Oproep: geluk gezocht voor Dossier Geluk

 1. Lies Kruiniger says:

  Vanmorgen was ik op schilderles en overviel mij een gevoel dat ik niet echt kan omschrijven. Het woord Geluk zou niet misstaan.

  Eigenlijk vond ik het resultaat 10 x niks, maar ineens was het gevoel van beoordeling verdwenen, waardoor ik heel enthousiast en blij werd!
  Er blijkt dus geen goed of fout te zijn; dat zit alleen maar in mijn gedachten.
  Dat gevoel draag ik nu (mede door het delen) met mij mee.
  Het genereert een intense rust en zie dat alles perfect is, ook als is het niet perfect volgens een bedachte norm.

 2. Lies Kruiniger says:

  Dank je voor het compliment, Jojanneke. Meer dan leuk zo ik het vinden wanneer je het verder deelt. Ik weet bijna zeker, dat wanneer we alles met elkaar zouden delen, dat we in een heel andere wereld belanden.

  Vanmorgen na het douchen voelde ik mij zo maar patsboem verbonden met de wisser of het wissen. ik doe dat gewoontegetrouw om mijn tegelwerk te drogen. Qua onderhoud van mijn tegels en voegen is dat nodig, maar nu ontving ik er zo maar een bonus bij. Ik voelde mij intens verbonden. en ja dat genereert geluk, kan je het benoemen.
  Ineens zag ik dat EENZAAMHEID in een klap uit de wereld geholpen zou kunnen worden. Ik werd er zo door geïnspireerd, dat ik er een topic over ga schrijven. Er zit namelijk veel meer achter verborgen.
  Ja, mooi, dat het een het ander aanwakkert.
  En wat zit “het geluk” toch in de meest kleine dingen verborgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.