Life coaching

Wil je je fijner en gelukkiger voelen en met jezelf aan de slag te gaan? Wens je bijvoorbeeld door middel van life coaching:

  • Te werken aan je zelfbeeld: minder kritiek en meer compassie
  • Negatieve of destructieve patronen te begrijpen en te veranderen
  • In contact te komen met je intuïtie en te leren luisteren naar je gevoel
  • Vervelende gebeurtenissen een plek te geven
  • Meer uit jezelf en het leven te halen
  • Jezelf centraal te stellen na je altijd op anderen gericht te hebben
  • Bij jezelf te blijven en je grenzen te kennen en respecteren
  • Vooruit te komen omdat je nu voelt dat je vast zit
  • Meer zingeving te ervaren

In alle gevallen ben je bij Hart & Ziel Coaching op de juiste plek. Ik verwelkom je graag voor een vrijblijvende intake zodat we jouw aanleiding voor een coachtraject kunnen bespreken en kunnen ervaren of we een match zijn. Je kunt me bellen of mailen als je meer informatie wilt of meteen een afspraak wilt maken.

Hoe gaat life coaching bij Hart & Ziel Coaching in zijn werk?

De intake

Elk coachtraject begint met een intake. Van te voren stuur ik je een intakeformulier met een aantal vragen over jou als persoon en over de reden waarom je gecoacht wilt worden. Tijdens de intake zelf gaan we daar dieper op in, zodat de vraag en het doel concreet zijn. De intake is ook bedoeld om te ervaren of we een klik hebben.

Stip op de horizon en het hier & nu

Tijdens de intake hebben we jouw coachvraag/doel onderzocht. Dit is onze stip op de horizon voor het life coachtraject. Het komt voor dat het doel gedurende het traject in beweging is. Doordat je dichter bij jezelf komt wordt soms ineens duidelijk waar het écht in essentie om draait voor jou. Het komt ook voor dat het doel minder belangrijk wordt, bijvoorbeeld doordat je je gelukkiger voelt of bepaalde zaken meer los kunt laten. Om die reden krijgt het hier en nu een leidende rol in de coaching, zonder de stip op de horizon uit het oog te verliezen.

De sessies

We spreken gemiddeld eens in de 2 à 3 weken af. Ik nodig je uit vooral zelf te voelen waar je behoefte aan hebt qua frequentie. Een sessie duurt een uur tot anderhalf uur. Je betaalt altijd per sessie hetzelfde bedrag, dus je weet van te voren waar je aan toe bent. Soms gebeurt er zoveel in korte tijd dat een uur al intensief genoeg is, soms is de aanloop wat langer en is er wat meer tijd nodig om tot een kern te komen. Alles is goed; je mag je eigen tempo en proces volgen. Het aantal sessies verschilt per persoon maar je kan uitgaan van een gemiddelde van 5 sessies.

Huiswerk

Het is mogelijk dat je tussen de sessies door huiswerk meekrijgt. Dit is afhankelijk van jouw coachdoel/vraag, hoe de sessie is verlopen en wat je zelf prettig vindt. Ik bied iedereen maatwerk aan en ga daarin ook op mijn eigen gevoel af. Qua type opdrachten kan je denken aan bijvoorbeeld mediteren, schrijfopdrachten, het maken van een collage, het onderzoeken van je gedachten of ‘gewoon’ het integreren/ toepassen van het geleerde in de sessies.

Oefeningen tijdens de coaching

Meestal spreken we in mijn praktijk af maar het komt ook voor dat we gaan coachwandelen op het strand of in de duinen. Als je niet in de buurt woont is coaching via Skype mogelijk. We praten over wat er in jou omgaat, waarbij ik je uitdaag te voelen en minder vanuit je hoofd te praten. Soms doen we oefeningen; zoals een meditatie, visualisatie, een oefening waarbij we bepaalde delen in jou en de functie van die delen beter leren kennen (Voice Dialogue), (zelf)compassie-oefeningen of het analyseren/ ombuigen van gedachten. Het kan zijn dat de ene werkvorm overvloeit in de andere werkvorm. Ik laat me leiden door mijn intuïtie en door wat aandacht vraagt. Dat maakt de coaching speels en dynamisch en zorgt dat we tot de kern komen.

Kijken naar het verleden

Het kan voorkomen dat je verleden om de hoek komt kijken. Het wordt je bijvoorbeeld ineens duidelijk dat je nu ergens tegenaan loopt door iets wat je vroeger hebt meegemaakt. Als dit gebeurt nemen we de tijd om daar naar te kijken. Dat is belangrijk, want anders is de coaching niet meer dan symptoombestrijding. Het een plek geven van het verleden maakt dat je jouw gedachten, emoties en patronen beter begrijpt en andere keuzes kunt gaan maken. Wat ik echter nooit zal doen is ‘graven om het graven’. We werken met wat zich aandient en laten rusten waar de tijd nog niet rijp voor is.

Wat als Den Haag te ver weg is?

Life coaching via Skype is een uitkomst als je niet in de buurt van Den Haag woont maar wel door mij gecoacht wilt worden. Coaching via Skype verloopt in principe hetzelfde als coaching in mijn praktijk of wandelcoaching, met het verschil natuurlijk dat we via een scherm werken.

Wat kost life coaching bij Hart & Ziel Coaching?

Je leest hier alles over de life coaching tarieven en mogelijkheden.

Bij wie past mijn coaching goed?

Uiteraard is het handig als je bereid bent aan zelfreflectie te doen en stappen te zetten uit je comfortzone. Het is voor onze samenwerking verder prettig als je open staat voor een intuïtieve aanpak. Ik werk namelijk met gevoel als belangrijkste instrument en dat gaat veel verder dan alleen rationaliseren en analyseren. Ik daag je regelmatig uit te voelen en luister aanvullend naar mijn eigen intuïtie. Veel mensen vinden het best spannend en onwennig om écht te voelen wat er in ze omgaat. Tegelijkertijd merken ze dat deze aanpak leidt tot diepgaandere inzichten en meer duurzame oplossingen.

Life coaching bij psychische problemen

Als life coach ben ik niet opgeleid om te werken met psychische problematiek. Afhankelijk van de problematiek en de coachvraag is het dus mogelijk dat ik je doorverwijs. Er hoeft echter niet altijd sprake te zijn van een contra-indicatie. Life coaching kan soms een goede aanvulling zijn op specialistische hulpverlening. Uiteraard is het belangrijk dat dit met de hulpverlener besproken wordt.

Wie ben ik?

Je kunt hier lezen wie ik ben en welke coachopleidingen ik heb gevolgd.

Visie Hart & Ziel Coaching

Ik geloof in een gezonde balans tussen hoofd en hart. In een wereld waarin we vooral uitgedaagd worden onze hersenen te gebruiken en emoties of gevoelens niet altijd een plek krijgen kan het gebeuren dat je eigenlijk helemaal niet goed weet wat je voelt en dus wilt. Terwijl je misschien wel het idee hebt dat in contact komen met je gevoel de sleutel kan zijn om inzichten te krijgen en meer zingeving, inspiratie, energie en/of welbevinden te ervaren. Ik daag je in mijn coaching dan ook regelmatig uit van je hoofd naar je gevoel te zakken.

Ook geloof ik dat een fijnere wereld begint bij jezelf. Daarmee bedoel ik dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die we maken en onze reactie op omstandigheden. Ik bedoel er ook mee dat een fijne wereld begint met lief zijn voor jezelf: jezelf accepteren, respecteren en ruimte geven in plaats van jezelf bekritiseren en afwijzen. Zelfliefde en zelfcompassie zijn dan ook belangrijke elementen in bijna al mijn coachtrajecten.

Algemene Voorwaarden & privacyverklaring

Je kunt hier de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Hart & Ziel Coaching lezen.

Meer informatie of afspraak maken

Je kunt me bellen of mailen als je meer informatie wilt of meteen een afspraak wilt maken.