Gelukkige keuzes maak je met je hart

Kies jij voor geluk, voor jezelf en voor de mensen om je heen? Hieronder volgt wat inspiratie over keuzes maken uit het boek ‘De zeven spirituele wetten van succes’ van Deepak Chopra. Kort, krachtig en waar. 

Gelukkige keuzes maak je met je hart

De zeven spirituele wetten van succes: conditionering

“De meesten van ons reageren, als gevolg van conditionering, altijd op dezelfde, voorspelbare manier op de prikkels uit onze omgeving. Het lijkt alsof onze reacties automatisch in gang worden gezet door mensen en omstandigheden, en we vergeten dat ook dit keuzes zijn die we elk moment van ons bestaan maken. Alleen maken we die keuzes onbewust.”

De zeven spirituele wetten van succes: van onbewust naar bewust

“Als je even wat meer afstand neemt en kijkt naar de keuzes die je maakt op het moment dat je ze maakt, dan verplaats je, enkel en alleen door deze afstandelijke blik, het hele proces van het onbewuste naar het rijk van het bewustzijn. Deze procedure van bewust  keuzes maken en daar van een afstand naar kijken, is zeer effectief.”

De zeven spirituele wetten van succes: maakt het gelukkig?

“Bij elke keuze die je maakt, van welke aard ook, kan je je twee dingen afvragen. Ten eerste: ‘Wat zijn de consequenties van de keuze die ik maak?’ In je hart zal je onmiddellijk weten wat die zijn. Ten tweede: ‘Zal de keuze die ik nu maak mij en de mensen om mij heen gelukkig maken?’ Als het antwoord ja is, maak dan gerust die keuze. Als het antwoord nee is, als die keuze jou of de mensen om je heen ongelukkig zal maken, maak die keuze dan niet. Zo eenvoudig is het.”

Ik wens je veel gelukkige keuzes.

Verder lezen? Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Liefs, Jojanneke
Intuïtief Life coach | Hart & Ziel Coaching | Den Haag

Nieuwe blogs ontvangen in je inbox | Archief met alle blogs

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.